Mam US pożyczonego od Mono i udało mi się sprzęt uruchomić. Postępując zgodnie z instrukcją ze strony Jookiego zainstalowałem sterowniki ICD czy jakoś tak. Dysk sformatowałem, porobiłem partycje i ogólnie wszytsko gra i buczy :). Zastanawaim się teraz jak na ten dysk pozgrywać software. Optymalnie byłoby wsadzić kartę do czytnika w PC i pozrzucać wszystko jak leci pod Windosem, ale tak prosto nie ma. Windows nie rozpoznaje formatu karty - pisze że karta nie sformatowana. Czy jest zatem jakiś sposób (specjalne oprogramowanie?) aby w ten sposób potrzebne rzeczy na kartę pozgrywać? Czy trzeba wszystko przenosić kilobajt po kilobajcie na dyskietkach?
Harmonogram Silly Venture 2025 Prezentujemy pełny harmonogram wydarzeń od 20 do 23 listopada.
Nowy teaser RM800XL - launcher gier Revive Machines zaprezentowało kolejny film o RM800XL. To zaawansowany launcher gier z wieloma opcjami.
Atari CAS Play 0.05 - CAS w przeglądarce Krystone wydał Atari CAS Play 0.05, narzędzie do odtwarzania i konwersji plików .CAS w przeglądarce!
TasmARI - nowy projekt dla Atari Innowacyjne urządzenie łączące Atari ze światem IoT.
Nowe wieści o RM800XL Revive Machines prezentuje interfejs repliki Atari 800XL w dwóch nowych materiałach wideo.