Mam US pożyczonego od Mono i udało mi się sprzęt uruchomić. Postępując zgodnie z instrukcją ze strony Jookiego zainstalowałem sterowniki ICD czy jakoś tak. Dysk sformatowałem, porobiłem partycje i ogólnie wszytsko gra i buczy :). Zastanawaim się teraz jak na ten dysk pozgrywać software. Optymalnie byłoby wsadzić kartę do czytnika w PC i pozrzucać wszystko jak leci pod Windosem, ale tak prosto nie ma. Windows nie rozpoznaje formatu karty - pisze że karta nie sformatowana. Czy jest zatem jakiś sposób (specjalne oprogramowanie?) aby w ten sposób potrzebne rzeczy na kartę pozgrywać? Czy trzeba wszystko przenosić kilobajt po kilobajcie na dyskietkach?
SprEd 1.3.2 od Bocianu Bocianu wydał nową wersję przeglądarkowego edytora duszków SprEd. Odkryj nowe funkcje w wersji 1.3.2!
RM800XL coraz bliżej RM800XL to nowoczesne wcielenie kultowego Atari 800XL, które łączy tradycję z nowoczesną technologią.
Arkanoid z PC na Atari z VBXE Trwają prace nad portem Arkanoida z PC na 8-bitowe Atari, wykorzystującym możliwości rozszerzenia VBXE.
Projekt RE-FALCON 030 od Suavka Suavek, pracuje nad repliką płyty głównej Atari Falcon 030.
Fujisan 1.0.4 Wydano nową wersję Fujisan z krytycznymi poprawkami dla kompilacji i pakowania na Linuxie.