OK, chyba dorosłem :) do tego aby zamienić w Falconie dysk IDE na coś technologicznie bardziej cywilizowanego :D więc chcę podpiąć CF przez przejściówkę. Natomiast jako że już ze 2 osoby mi pisały że mają kompletną porażkę z CFami mam pytanko do tych co mają z tym doświadczenie i/lub wiedzę :) Jakich kart i przejściówek używacie do Falconów i co wiecie o CFach w Falconach?
Jedyne co wiem o CFach jako dyskach twardych to to że lepiej używać kart typu SLC niż MLC
ABBUC Creative i Application Contest Poznaliśmy oficjalne wyniki konkursów Creative oraz Application Contest organizowanych przez ABBUC.
Echa Sommarhack 2026 Zakończył się szwedzki zlot Sommarhack 2026. Dead Hackers Society zachwyca nowym demem na Atari STE.
TURGEN 9.4.4 Nowa wersja narzędzia TURGEN naprawia błędy w obsłudze wiersza poleceń.
Gearlynx 1.2.18 Emulator Atari Lynx doczekał się kolejnej wersji, przynoszącej mniejsze opóźnienia i liczne poprawki.
Demo na SidecarTridge dla Atari ST Nowe demo pokazuje niesamowite możliwości SidecarTridge.