Witajcie mam takowe pytanko . Czy istnieje jakiś software emulujący MAC-a . Wiem że jest emulator sprzętowy , interesuje mnie czy jest coś a la ShapeShifter dla Amigi który dałby się odpalić na ATARI a jeszcze lepiej taki który byłby w stanie wykorzystać możliwości TT-ki (moc obliczeniowa) . Pamiętam że na Amidze 1200 z kartą 68030 50Mhz grywałem w Warcraft-a II. No ale odbiegłem od tematu , generalnie szukam jakiejkolwiek informacji czy taki soft istnieje . Dla naszego szaraka no w moim przypadku wybielonego szaraka :)
Altirra 4.50 test 7 Phaeron udostępnił siódmą wersję testową Altirra 4.50 z poprawkami dla napędów i optymalizacją AltirraOS.
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.
MadMads: Nowy fork asemblera MADS Projekt MadMads pozwala na generowanie czystego kodu źródłowego 6502 z plików MADS.
Współtwórz atari.area i prześlij newsa! Masz ciekawe znalezisko lub informację ze świata Atari? Możesz samodzielnie dodać newsa!
Gopher2600 v0.54.0 Najnowsza wersja emulatora Atari 2600 przynosi tryb headless oraz poprawki błędów.