Witajcie mam takowe pytanko . Czy istnieje jakiś software emulujący MAC-a . Wiem że jest emulator sprzętowy , interesuje mnie czy jest coś a la ShapeShifter dla Amigi który dałby się odpalić na ATARI a jeszcze lepiej taki który byłby w stanie wykorzystać możliwości TT-ki (moc obliczeniowa) . Pamiętam że na Amidze 1200 z kartą 68030 50Mhz grywałem w Warcraft-a II. No ale odbiegłem od tematu , generalnie szukam jakiejkolwiek informacji czy taki soft istnieje . Dla naszego szaraka no w moim przypadku wybielonego szaraka :)
Port gry Toadies na Atari STE Toadies, turowy klon Worms z Amigi, trafia na Atari STe dzięki projektowi KtZ i AGT.
Wonder Boy na Atari z VBXE Pierwszy świat konwersji hitu z automatów na małe Atari z kartą VBXE jest już grywalny.
RASTER Music Tracker 1.36.0 Nowa wersja popularnego programu RASTER Music Tracker 1.36.0 m.in. wsparcie dla skryptów i dużo, dużo więcej!
Gearlynx 1.2.32 Aktualizacja emulatora Gearlynx z poprawkami VSync i lepszą obsługą kontrolerów.
NGA 0.9.3. Nowatorski asembler 6502 NGA automatyzuje zarządzanie pamięcią 6502, wykrywając błędy w fazie budowy.