Witam!
Mam problem z moim pecetem. Otóż postanowiłem go rozszerzyć o dodatkowy dysk twardy Samsung 80GB pod ATA. Podłączyłem go jako Slave.BIOS wykrywa go prawidłowo. Utworzyłem na tym dysku jedną partycję NTFS zajmującą całą powierzchnię dysku, ale pomimo tego Windows nie wykrywa go. Nie ma go ani w Menedżerze Urządzeń, ani też w żadnym z programów do partycjonowania. Sprawdzałem ten dysk na innym komputerze z Win2000, i tam jest normalnie wykrywany. Wie ktoś czym może być spowodowany ten problem i jak go rozwiązać?
Rusza głosowanie w FujiCup! Wybierz najlepszą grę roku na 8-bitowe Atari i weź udział w corocznym plebiscycie FujiCup.
Atari800MacX 6.2.0 Popularny emulator Atari dla macOS doczekał się dużej aktualizacji z obsługą nowych kartridży.
Gearlynx 1.1.3 Nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx wprowadza binaria dla Linux ARM64 i ulepszony debugger
VQ Tracker Beta 2 Nowa wersja cross-platformowego trackera muzycznego dla Atari XL/XE z poprawkami błędów.
15. edycja BASIC 10 Liner Contest Ruszyła kolejna edycja konkursu na gry i programy napisane w zaledwie 10 liniach kodu.