To trochę podejrzane jest... Mam xegs, nówka sztuka kupiona wiele lat temu. Jest zapakowany w kartonik (nieoryginalny) i owinięty folią. Jak ostatnio sprawdzałem czy tam jeszcze jest, to zauważyłem, że i tak trochę "wypłowiał". Podobnie z kablami (inne starocie). Guma twardnieje i robi się bardziej krucha, albo lepiąca (brudzi palce). Jako kompletny dyletant z chemii twierdzę, że tworzywa z czasem same się rozkładają i zmieniają kolor.
A tu proszę - atarki jak prosto z fabryki!
Kiedyś widząc ceny boxowych staroci wpadłem na pomysł wypuszczenia serii lipnych 800XL -> Produkujemy nowe obudowy, styropiany, kartony, do środka obudowy wsadzamy elektronikę ze skupionych za grosze XLek i sprzedajemy jako "Wujek z usa znalazł na swoim ranczo kontener który kiedyś spadł z tira". Po powiedzmy... 399$/szt. :-)
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.