Moje dotychczasowe "pisanie dla Atari" na PC sprowadzało się do tej pory jedynie do QASM-a, który w zasadzie jest PC-towym rozwinięciem QA. Kiedyś mi to wystarczało, ale po kilku latach pracy z NetBeansem czy choćby nawet Notepadem++, nabrałem przyzwyczajeń i teraz QASM wydaje mi się "niezbyt elastycznym narzędziem" (sorry Mayonez, to kwestia zmiany nawyków z mojej strony, a nie krytyka narzędzia ;) ), dlatego prosiłbym, aby osoby, które "programują na PC dla Atari", podzieliły się jakich edytorów/kompilatorów/rozwiązań używają, tudzież sugestie co do wygodnych rozwiązań - nie jestem za bardzo "na czasie" odnośnie standardów, stąd moja prośba.
STOS BASIC V5.5 Alpha Popularny język programowania dla Atari ST powraca po ponad 30 latach w nowoczesnej wersji.
Command & Conquer na Atari ST Kultowy RTS Command & Conquer zmierza na Atari ST. Zobacz niesamowity port legendarnej strategii.
Altirra 4.50 test 13 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową najdoskonalszego emulatora Atari.
CT60 TOS 1.03e Po blisko 21 latach ukazała się oficjalna aktualizacja CT60 TOS do wersji 1.03e.
Gearlynx 1.2.14 Ukazała się kolejna odsłona zaawansowanego emulatora Gearlynx dla konsoli Atari Lynx.