Mam na sprzedaż stację atari 1050. Sądząc po "pstryczkach" na panelu ma jakieś turbo- nie znam się na tym. Stacja po podłączeniu daje oznaki życia w postaci świecących się kontrolek oraz dźwięk, jakby stacja próbowała coś odczytać. Stacja do wczoraj "wisiała" na allegro, ale pomimo zainteresowania w postaci obserwantów i pytań na maila, nie sprzedała się. Myślę, że spowodował to uczciwy opis o stanie faktycznym, a nie bajki w postaci przypadkowego znaleziska na strychu u babci lub u cioci. Nie mam dyskietek, aby sprawdzić stacje, dlatego nie wiem, czy stacja pomyślnie czyta dyskietki i czy działa turbo. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy.
Fujisan 2.0.5 Nowa wersja emulatora z obsługą FujiNet i NetSIO.
CAS2Audio 1.0.6 Nowa wersja aplikacji CAS2Audio dla systemu Android
Atari Legacy #2 W tym numerze czytelnicy znajdą mnóstwo ciekawych materiałów poświęconych historii, sprzętowi oraz scenie Atari.
Altirra 4.50 test 21 Phaeron opublikował kolejną kompilację testową Altirra 4.50 test 21 z poprawkami dla napędów i DOS 2.
GEM na Atari XL/XE Niezwykły port środowiska GEM z warstwami VDI i AES dla mocno rozbudowanych maszyn Atari XL/XE.