No właśnie. Pisałem gierkę na ggj i coś mi nie szło... https://globalgamejam.org/2018/games/te ... ansmission - całkiem mi się rozjeżdżają kolizje z tłem (chodzi o pocisk). Piszę w turbo basicu xl i mam pytanie do znawców - jak ten aspekt poprawić? Czy to kwestia precyzji czy czegoś jeszcze?
Po prostu w pewnym momencie utknąłem, a chciałbym to dokończyć. Jak poprawiam działanie - w jednej części wychodzi lepiej, w drugiej się psuje i już nie wiem, czy to moja wina (złe warunki) czy zle założenia wykrycia kolizji. Ktoś miałby chęć wytłumaczenia tego łopatologicznie?
@mono, jeszcze nie próbowałem <wiesz czego> - za mały projekt do tego ;) Ale na 100% wykorzystam, muszę się jeszcze tylko nieco douczyć, a czasu brak. Będziesz na grawitacji?
TONY Montezuma's Gold na Atari 2600 Nowa produkcja Monochrome Productions dla konsoli Atari 2600 już dostępna w wersji cyfrowej.
VBXETERM 0.15 Nowa wersja emulatora terminala VBXETERM dodaje obsługę klawiszy strzałek oraz nowe czcionki.
Weekend z Borsuk Retro Gry TV Zapraszamy na weekendowe transmisje z udziałem gości, w tym budowę Custom Atari XL i naprawy sprzętu.
AltirraSDL Lobby Przeglądarkowy front-end dla emulatora Altirra z trybem gry wieloosobowej online od Ilmenita.
Test7800 0.8.0 Nowa wersja Test7800 wprowadza wsparcie dla większych kartridży Bankset oraz obsługę Quadtari.