Dwa tygodnie temu mój Falcon odmówił posłuszeństwa, czarny obraz. Dzisiaj już działa, niestety jestem "lżejszy" o jakieś 400zł, a przyczyna była prosta - mój przedłużacz kupowany jako dobry, polski, miał przewód ochronny składający się z trzech cieniutkich żyłek, sztywnych więc chyba stalowych, które pękły pewnie dawno temu. Pomiędzy masą komputera a masą eurozłącza występowało napięcie 200V. Oczywiście wszystko zawsze podłączam na wyłączonym sprzęcie, ale nie wyciągam wtyczek z gniazdek, i to wystarczyło. Sygnał VSYNC w Combelu zwarty do masy, Videl też dostał. UWAŻAJCIE!
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.