Dwa tygodnie temu mój Falcon odmówił posłuszeństwa, czarny obraz. Dzisiaj już działa, niestety jestem "lżejszy" o jakieś 400zł, a przyczyna była prosta - mój przedłużacz kupowany jako dobry, polski, miał przewód ochronny składający się z trzech cieniutkich żyłek, sztywnych więc chyba stalowych, które pękły pewnie dawno temu. Pomiędzy masą komputera a masą eurozłącza występowało napięcie 200V. Oczywiście wszystko zawsze podłączam na wyłączonym sprzęcie, ale nie wyciągam wtyczek z gniazdek, i to wystarczyło. Sygnał VSYNC w Combelu zwarty do masy, Videl też dostał. UWAŻAJCIE!
FujiATC: radar lotniczy na Atari Śledzenie ruchu lotniczego na żywo na 8-bitowym Atari dzięki urządzeniu FujiNet.
VBXETERM 0.24 Aktualizacja terminala VBXETERM v0.24 naprawia błędy obsługi urządzenia R:
Nowa wersja kompilatora actionc Nowe wydania nightly cross-kompilatora języka Action! dla 8-bitowego Atari napisanego w Rust.
Koniki: nowa gra na Atari 8-bit Larek i Gades prezentują grę Koniki działającą z nowym kartridżem SuperGameCart.
Gopher2600 0.57.2 Aktualizacja emulatora Atari 2600 poprawiająca stabilność i naprawiająca błędy w debuggerze.