Dwa tygodnie temu mój Falcon odmówił posłuszeństwa, czarny obraz. Dzisiaj już działa, niestety jestem "lżejszy" o jakieś 400zł, a przyczyna była prosta - mój przedłużacz kupowany jako dobry, polski, miał przewód ochronny składający się z trzech cieniutkich żyłek, sztywnych więc chyba stalowych, które pękły pewnie dawno temu. Pomiędzy masą komputera a masą eurozłącza występowało napięcie 200V. Oczywiście wszystko zawsze podłączam na wyłączonym sprzęcie, ale nie wyciągam wtyczek z gniazdek, i to wystarczyło. Sygnał VSYNC w Combelu zwarty do masy, Videl też dostał. UWAŻAJCIE!
Wyniki konkursów ABBUC 2025 Znamy zwycięzców ABBUC Software i Hardware Contest 2025. Sprawdź, kto zgarnął nagrody i punkty!
Konwerter ST MSA oraz Extractor Nowe narzędzia działające w przeglądarce, a wszystko w jednym pliku HTML po stronie klienta.
FreeMiNT OS Distro Pełna, bootowalna dystrybucja systemu operacyjnego FreeMiNT dla 32-bitowych komputerów Atari.
Atari800MacX 6.1.0 Popularny emulator Atari na Maca otrzymuje wsparcie dla FujiNet/NetSIO oraz liczne poprawki błędów!
RastaConverterBeta19 Najnowsza wersja RastaConvertera wprowadza nowe funkcje odległości kolorów, w tym domyślne "rasta".