W mojej dokumentacji zanotowałem:
Dzień: 30 styczeń 2024, godzina: 20.28 IS PLATE uruchomione.
Po zmaganiach związanych z utworzeniem schematu modułu w/g zdjęć, zlutowaniu, próbach uruchomienia, w końcu stacja 1050 odpaliła. Nie robiłem jeszcze testów na przypisanym oprogramowaniu, ale sądzę że powinno być ok
Z przerwami "walczyłem" z tematem przeszło rok. Utknąłem na braku pliku do zaprogramowania EPROM. I... tu się pochwalę, pierwsza wersja schematu zawierała tylko jeden błąd, w zasadzie też powinno odpalić, ale.... niech jest jak w oryginale.
Swoją drogą ciekawe dlaczego nikt przez tyle lat mając oryginalną płytkę w ręku nie pokusił się by zrobić schemat.
Szukasz, szukasz i nie ma.
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
Altirra 4.40 test 13 z Floppy Board Nowa wersja testowa Altirry dodaje wsparcie dla Black Box Floppy Board
Piszemy grę - część 3. już 17 czerwca Trzeci odcinek kursu tworzenia gier na Atari 8-bit będzie o rysowaniu postaci.
Wee Ninja - również na Atari 8-bit! Gra Wee Ninja dostępna także dla Atari 8-bit z 48K RAM - najlepiej z Joy 2B+
Invitka na SV2025SE na Atari XL/XE Nowa invitka na letnią edycję Silly Venture 2025 dla Atari XL/XE już dostępna