No cóż... Znalazłem zagłębie tych dem, na stronie przykładowo:
https://a8.fandal.cz/search.php?name=&a … amp;from=0
Przepatrzyłem mniej więcej wszystkie, ściągnąłem parenaście, co się nie pokrywały zbytnio.
Ogólnie wrażenia negatywne raczej. Wnioski:
1. Ponad 50% atr / xex nie odpala się lub odpala z błędem.
2. Autorzy tych kompilacji raczej nie mieli backgroundu muzycznego; przykładowo takie perełki jak "Archon", nie wiem na jakiej zasadzie się znalazły, przecież to są 2 kanały! Jest znacznie więcej takich kwiatków, np. "Ghost Chaser".
3. Ponad 50% (żeby nie rzec 75%) największych hiciorów jest zawarte w tej pierwszej składance - "Atari - Musix 2000 by Homesoft", więc na dobrą sprawę, ta mogłaby i na tym bezrybiu wystarczyć.
4. Dobrze, że w sumie pod wieloma względami, są składanki "firmowe"; LK Avalon czy Mirage/ASF(nie pamiętam teraz które). Choć oczywiście tego rodzaju składanki -- znów -- nie porywają jakościowo jako całość.
Podsumowując, ciekawe doświadczenie, będę używał głównie tej bazowej składanki jako bardzo dobrej, a linka wyżej zostawiłem jak by ktoś chciał sobie jeszcze poszperać.
Atari 65XE + Ultimate 1MB + VBXE + Rapidus + Stereo + AVG Cart w/ SIO + FujiNet /// Atari 2600 jr. + Video Game Brain + Harmony + Moviecart + Pluscart(+)