51

@MCin: bardzo dziękuję za miłe słowa! Mam nadzieję, że spotkamy się także na letniej edycji SV :) Szczegóły wkrótce!

@Javalonde: Twoje demko było dla mnie miłym zaskoczeniem. Co prawda ktoś mnie spytał jakiś czas temu, "Czy Javalonde przesłał swoje demo na Falcona?". Na moją odpowiedź "że nie" - usłyszałem "no to najwidoczniej nie dał rady" ;) Myślałem, że to tylko takie gadanie dla gadania ;)

Nie miałem pojęcia, że naprawdę szykujesz coś na SV, a tym bardziej że na Falcon'a :) Dziękujemy! I oczywiście kibicuję, że uda Ci się także wystawić coś na SV2026/SE/WE :)

Korzystając z okazji, mamy przyjemność pokazać Wam video, które zostało zaprezentowane podczas oficjalnego otwarcia
Silly Venture 2025WE!

https://www.youtube.com/watch?v=lWnaqFPB8xY

Podziękowania dla Larka za montaż video!

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

52

Ukazała się już pierwsza relacja z minionej edycji Silly Venture 2025WE, napisana przez jednego z naszych Gości - CiH/Maggie Team (Wielka Brytania)! :) Relacja jest w języku angielskim.

https://atariscne.org/news/index.php/si … 025-report

Życzymy miłego czytania!

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

53 Ostatnio edytowany przez seban (Dzisiaj 10:50:59)

Hejka!

Chciałbym napisać parę słów o minionym już niestety wydarzeniu i o tym, czym dla mnie było SV2025WE.

Po pierwsze chciałem podziękować organizatorom i całej ekipie SV-TEAM za kawał ogromnej pracy, jaką włożyli w przygotowanie i obsługę całej imprezy. Muszę powiedzieć - jest moc!

To już kolejna edycja, na której byłem obecny, i po raz kolejny odnalazłem się w tym wszystkim na 100%. Chciałem podziękować nie tylko organizatorom, ale też wszystkim ludziom obecnym na party! Atmosfera, którą stworzyliście, była naprawdę epicka! Dziękuję wszystkim za rozmowy, za miłe słowa, za klimat, który zbudowaliście, i za emocje jak za dawnych lat! Po raz kolejny doba okazała się zdecydowanie za krótka!

Chciałem podziękować również wszystkim twórcom prac konkursowych! To bardzo miłe i pozytywne zaskoczenie, że w 2025 roku pojawiło się tyle ciekawych produkcji na różne modele Atari. Dodatkowo, z mojej strony, chciałbym bardzo, ale to bardzo podziękować wszystkim głosującym.

Zdaję sobie sprawę, że w Atari XE/XL demo compo były prace, w które włożono o wiele więcej czasu i wysiłku (w porównaniu z naszą krótką produkcją "RERZÓGED")... i tym bardziej doceniam osoby, które wysoko ją oceniły. Wystawiając ją w konkursie, nie sądziliśmy, że znajdzie wśród głosujących takie uznanie - jest mi niezmiernie miło że przypadło to wam do gustu w jakiś sposób. Cel powstania tej produkcji był zupełnie inny... to miała być niespodzianka dla RZóG-a... (do ostatniej chwili RZóG nie wiedział że w compo wystartuje nasza praca - zaskoczenie było pełne).

Obecnie pracujemy nad uporządkowaniem wszystkiego i doprowadzeniem do formy, którą chcieliśmy Wam pokazać na compos - jednak z braku czasu nie udało się zaprezentować dopieszczonej finalnej wersji. Już teraz mogę powiedzieć, że finalna wersja będzie działała na standardowej 130XE (pierwotnie demo potrzebowało 6 banków EXT RAM, teraz udało się wszystko zmieścić w 3 bankach). Zmiany w designie dema nie będą kolosalne - po prostu dodamy szczegóły, których zabrakło; zwykła kosmetyka, na którą zabrakło czasu przed deadline'em.

Kończąc moją wypowiedź, chciałem jeszcze wyrazić duże słowa uznania dla ekipy ogarniającej wszystko od strony realizacyjno-technicznej. Miałem okazję porozmawiać chwilę z PIN-em, który pokazał kawałek swojego warsztatu... Wszystkim, którym wydaje się, że to są proste rzeczy - zapraszam do zapoznania się z ilością sprzętu i konfiguracją, nad którą musi czuwać ekipa realizująca całe wydarzenie.

Dziękuję wszystkim raz jeszcze!
I mam nadzieję, że zobaczymy się latem!

ps) za jakiś czas jak ogarnę ten kosmiczny bałagan który zrobiłem w źródłach, podczas nierównej walki z czasem opublikuję je na GitHUB.