Cześć
Zrobiłem sobie takie coś jak na załączonym zdjęciu ale nie działa. Tam nie ma co się za bardzo zepsuć - dwa epromy i dwa kondensatory a jednak nie działa. Epromy skasowałem bo mam lampę UV do tego i sprawdziłem w programatorze czy są puste następnie zaprogramowałem w moim XGecu T48 i sprawdziłem czy się dobrze zaprogramowało. Po włożeniu do Atari komputer uruchamia się jak by żadnego karta podłączonego nie było. Epromy to ST M27c256B-10F1. Sprawdzone w Mega ST i 1040STE oczywiście z odpowiednimi wsadami z tej strony: https://www.gossuin.be/index.php/archiv ... t-atari-st
Co tu może być nie tak?
Jagracer - nowa gra na Atari Jaguar Niesamowite, teksturowane wyścigi na klasycznego Jaguara.
Sfotty Pie Sfotty Pie, emulator Atari i narzędzia 6502, otrzymuje dużą aktualizację i wersję przeglądarkową.
Harmonogram Lost Party 2026 Poznaj szczegółowy plan kultowego zlotu demoscenowego Lost Party 2026 w Licheniu Starym.
Drwal 1.3 od Larka Nowa wersja gry Drwal przynosi poprawki w algorytmach i balansie rozgrywki.
FujiGPT - klient LLM dla Atari XL/XE FujiGPT pozwala na rozmowę z modelami językowymi na klasycznych ośmiobitowych komputerach Atari.