Ale film, ale film! Wreszcie materiał o miejscu gdzie bywałem :) Wygląda tam nieco inaczej niż zapamiętałem, ale to na pewno Posejdon. Stoisko Handwit z komputerami pamiętam, tam prawie na okrągło z Amigi 500 leciało demo Phenomeny - Enigma. Potem firma rozrosła się do osobnego sklepu, a może miała dwie lokalizacje w mieście, nie mogę sobie już teraz przypomnieć.
Niestety z tego co widzę nie weszli na drugie piętro, gdzie było miejsce NAJWAŻNIEJSZE - nagrywalnia "Docenta". Specjalizował się w Atari, miał rozbudowaną 800XL z dwoma stacjami 1050. Nagrywał w turbo 2000F i w normalu, jak i montował turbo. Nagrywał też na Amigę.
Ciekawa rzecz to stos Astro Cabinetów 90. Miałem ten zestaw, luneta z plastikowymi wymiennymi soczewkami i mapą nieba Hergestellt in der DDR. Całkiem fajne dla początkujących miłośników astronomii i optyki. Jeśli to jest już 1991 to musiało pochodzić z jakiejś wyprzedaży likwidacyjnej po zjednoczeniu niemiec. Ja dostałem to na gwiazdkę jeszcze w poprzednim systemie jakoś w 1985 albo 1986, więc może film być bliżej 1989.
Co do podkładu muzycznego, to poniekąd na temat, bo Biliński do Szczecina pasuje, choć fakt, że trochę zagłusza.