Simius napisał/a:Pin napisał/a:czy mając na względzie sam układ istnieje możliwość oprogramowania funkcjonalności rozszerzenia ram, czy emulacji cartów? ..jeśli by ktoś napisał wkład do tej altery i technicznie jest taka możliwość?
A skąd by miał być ten RAM, jak tam jest wszystkiego 32KB? Jeszcze jakiś emulowany cart może by się zmieścił, ale RAM? Jak Ty chcesz, żeby to chodziło z Rapidusem, to znaczy, że RAMu masz dosyć i to szybszego. Po co Ci jeszcze zewnętrzny?
... całkowicie się nie zrozumieliśmy widocznie.
Pytanie np. o RAM powstało dlatego, że zastanawiałem się czy jest to po prostu klon starego rozwiązania, czy coś nowego całkiem z możliwością dodania nowych sprzętowych funkcjonalności. Ok klon - więc dobrze, to też mi pasuje, ale musi się to opierać funkcjonalnie o rev. D bo od tej wersji i wzwyż nie było problemów w tandemie z rapidusem, no i są switche do sekwencyjnej rotacji obrazów ATR.
Co ma wspólnego ram liniowy rapidusa z ramem portb dodawanym np. poprzez pbi/eci z zewnątrz? Jak mówiłem pytałem o konstrukcje i ewentualne nowe funkcjonalności, bo połączenie takiego interface'u z opcją na dodatkowy ram to ciekawa propozycja, wówczas podłączając to gdziekolwiek mamy od razu rozszerzenie pamięci portb. Ale - jeśli jak mówisz, jest to oparte o starą konstrukcję to nie było tematu - nie jest to dla mnie obowiązkowy punkt programu ;)
I ponawiam pytanie czy złącze będzie w złocie, czy w cynie. Jak cyna to odpuszczam, jak złoto to dwie sztuki podtrzymuję. Miałem po prostu za dużo rożnych cartów w cynie i każdy jeden skończył tak samo - na śmietniku historii ;)
Kontakt: pin@usdk.pl