26

A nie było by szybciej, jakby gra działała z cartdridge'a ?

___
Press play on tape...

27

spróbuję

ATARI 800XE - u1mb, pokeymax4, ramdisk hell led, ultra video 1.0 XE.
SIO2SD, SIDE3, sio2usb, sio splitter, dragon cart, lantronix mss-100, fujinet (lotharek), rverter, A8PicoCart, a8 pico sio, BT-100, XC12 (T2000), XC12 (SUPER TURBO, TURBO D), both with internal speakers. ATARI 800XE - 2xos (XL OS, Q-MEG), ATARI 800XE stock
my youtube channel

28

tak, i jeszcze poproszę HIGHEST DETAIL (320x), tak aby Rapidus mógł się udławić

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

29

Rzeczywiście na Rapidusie trochę za szybko... I jakoś rozdzialka przeciętna.

Ale i tak jest super!! Niżej filmik.

https://streamable.com/0wlqqw

Atari 65XE + Ultimate 1MB + VBXE + Rapidus + Stereo + AVG Cart w/ SIO + FujiNet /// Atari 2600 jr. + Video Game Brain + Harmony Encore + Moviecart + Pluscart(+) + Synthcart

30

tebe napisał/a:

tak, i jeszcze poproszę HIGHEST DETAIL (320x), tak aby Rapidus mógł się udławić

błąd 16 bank vram :/ może pełny HIRES, ale bez samplowanych dźwięków..

SIO2SD, SIDE3, sio2usb, sio splitter, dragon cart, lantronix mss-100, fujinet (lotharek), rverter, A8PicoCart, a8 pico sio, BT-100, XC12 (T2000), XC12 (SUPER TURBO, TURBO D), both with internal speakers. ATARI 800XE - 2xos (XL OS, Q-MEG), ATARI 800XE stock
my youtube channel

31

Czy dobrze rozumiem, że pamięci brakuje? To by było warte chociażby zobaczenia, jak by się zachowywał. Nawet bez sampli. Albo sample wrzucić w EXTRAM i na tę okoliczność wrócić do 128K.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

32

Jakie są Twoje umiejętności programistyczne?

Pisałeś że nie jesteś programistą.

Jak byś to określił?

Atari 65XE + Ultimate 1MB + VBXE + Rapidus + Stereo + AVG Cart w/ SIO + FujiNet /// Atari 2600 jr. + Video Game Brain + Harmony Encore + Moviecart + Pluscart(+) + Synthcart

33

nie wiem, słabe oceny w szkole - matematyka... Wielokrotnie próbowałem nauczyć się podstaw assemblera z podręczników, ale nic nie rozumiałem... Mam jakiegoś wirusa w głowie.

my youtube channel

34

Czas ładowania z IDE+ (ATR umieszczony na partycji SDX na talerzowym HDD):

1) do ekranu tytułowego: ok. 10 sekund (turbo: ok. 5 sekund)
2) przejście do "New game": z pół sekundy, trudne do zmierzenia
3) przejście do gry po wybraniu poziomu trudności itp.: 18 sekund (turbo: ok. 13 sekund)

Turbo = Antonia II, 14,18 MHz

KMK
? HEX$(6670358)

35 Ostatnio edytowany przez Jacques (Wczoraj 09:34:05)

perinoid napisał/a:

Czy dobrze rozumiem, że pamięci brakuje? To by było warte chociażby zobaczenia, jak by się zachowywał. Nawet bez sampli. Albo sample wrzucić w EXTRAM i na tę okoliczność wrócić do 128K.

Zdecydowanie, kto ma Rapidusa na pewno nie siedzi na 64KB. Też mam nadzieję, że będzie jeszcze wyższa opcja grafiki dla Atari z turbo '816.
@w1k
Pleaaaaase :-)

36

muszę tylko zwolnić ten 1 bank VRAM i ustawić rozszerzoną pamięć, a wieczorem będę mógł ją zwolnić..:)

my youtube channel

37

Banki VBXE są naprawdę pełne, enemies nie mają animacji chodzenia. Nie sprawdzałem bossów.

Post's attachments

wolf3d_320_hires.atr 1.57 mb, liczba pobrań: 5 (od 2026-06-08) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
my youtube channel

38

Nie wiem czy ja mam tylko takie wrażenie, ale w tej wersji hires jakby wszystko "pływało". W sensie obiekty do zbierania pokazują się w miejscach gdzie nie można ich zebrać, a żeby je zebrać trzeba ustawić się w miejscu gdzie one "powinny" być, albo w miarę przybliżania się do nich zmieniają miejsce położenia.
Druga sprawa - zapewne przez zmniejszenie ilości grafiki, przeciwnicy jak stoją bokiem to ich nie widać :) Trzeba się przesunąć żeby się pojawili.
Dodatkowo tez zauważyłem dziwne zachowanie, jak zbliżamy się do ściany, drzwi czy czegokolwiek, to jakby dochodzimy do ściany,a później możemy się jeszcze przesunąć do przodu a ściana jakby się rozciągała w lewo i prawo.
Może w poprzedniej wersji tak nie było, albo przez pixeloze nie było tego widać. Ale teraz to śmiesznie wygląda.

kupię Atari 815 i 820 :)

39

naprawię to jutro

my youtube channel

40

Potwierdzam - obiekty są pozycjonowane mocno losowo, jakby podlegały innej perspektywie. Obracanie się powoduje, że bardzo dziwnie się przemieszczają. Coś tu poszło nie tak.
Za to tempo poruszania się bohatera jest bardzo fajne i dopasowane do dopałki.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.