Elo!
Jakiś czas temu Eru [grity!] zapodał mi linka do tematu związanego z LEPIX'em. Ostatnio przysiadłem nieco i efekt [podkolorowany obrazek z EP2004] jest w załączniku.
Z miejsca chciałem uprzedzić, że na emulatorach [linux, win, dos] wygląda to... dziwnie i rzygi. Po prostu nigdy nie widziałem by emu dobrze wyświetlił jakiegoś CIN'a. Część kolorów zanika, część jest zupełnie inna niż na Atarce.
Jeśli nie macie real JIL pod ręką i Commodore 1802 czy nawet wysłużonego Elemisa, to nawet nie ma co odpalać tego na emu, bo kapota. Pozdrawiam!
P.S. Na upartego w PALETTE można skręcić saturację do 45 i nie będzie tak bolało. Do reala i tak startu nie ma. Greetz!
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.
SprEd 1.3.8 Wersja 1.3.8 wprowadza tryb bez nakładania się pikseli i nową funkcję usuwania nakładających się pikseli.
Generator kopert na dyskietki Lexx stworzył kolejny generator, tym razem do kopert na dyskietki 5,25" dla Atari.
SprEd 1.3.6 Bocianu wydał kolejną, szybko następującą wersję 1.3.6 swojego edytora duszków. Sprawdź, co nowego!