Hmm, może znowu się "przyczepicie" ( ;) ) do Sikora, ale wpadł mi do głowy taki jeden (głupi...?) pomysł... Z rozżewniniem wspominam urok niegdysiejszych c-p, produkcji które powstawały specjalnie na nie oraz na nich... Stały element to RealTime Text... A miło by było, aby nie uległ on zapomnieniu, więc - co proponuję... (wiem, wiem, "Sikor, p... Cię!!! ;) ):
Pamiętacie Źrebaka - czyli produkcję zawierającą tylko RlTtxt z któregoś bodajże QuaSTa? A może by reaktywować taką ideę, zrobić jakiś ładny ekranik tytułowy (graficy...? Są tutaj jacyś...?), dodać muzyczkę (muzycy...?) oraz złożyć to w jedną całość (ktoś tutaj wogóle koduje...?)? Miło by było poczytać to sobie na trzeźwo, w jakiś czas po party...
Tak sobie tylko przez chwilkę pomarzyłem...
P.S.
Jeżeli by się udało - to na Real Time text proponuję wykorzystać małą atarkę i jakiś rozsądny edytor txt (First XLent...? Panther..?).
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.