Witam, kupiłem ostatnio interfejs SIO2SD na allegro. Mam następujący problem z tym urządzeniem: Większość gier z kolekcji zassanej z atarionline.pl nie chce mi się uruchamiać lub występują w nich błędy, niektóre zwalniają lub się wieszają. Dotyczy to zarówno plików ATR jak i XEX. Gierki ładnie się wczytują a potem zwiecha (Ninja, Road Race, Fort Apocalypse) albo brakuje niektórych dźwięków (River Raid), czasami wszystko działa jak w zwolnionym tempie (Boulder Dash). Są gry, które działają normalnie (World Karate Championship, Fred, Misja). Oczywiście wszystkie te pliki uruchamiają się pod emulatorem, więc są OK. Zassałem też zestaw wszystkich gier na Atari 8bit tzw. TOSEC i te pliczki także w większości robią problemy. Zastanawiam się jeszcze czy to nie problem z Atarkiem 130xe, który niedawno zakupiłem ale self test cały przechodzi pozytywnie. Proszę o pomoc.
Polska replika Re-falcon030 Replika Suavka to 1:1 oryginalnego komputera z kilkoma dodatkami.
Wyniki konkursu VCCC 2025 Poznaj zwycięskie prace Vintage Computing Christmas Challenge 2025 i pobierz paczkę z plikami.
rmac 2.4.12 Makroasembler doczekał się aktualizacji z licznymi poprawkami dla wielu procesorów.
Program zlotu Last Party 2026 Poznaj szczegółowy harmonogram 12. edycji kultowego demoparty Last Party w Licheniu Starym.
F16 Falcon Strike 2.0.0 Ogromna aktualizacja polskiego symulatora lotu F-16 na Atari XL/XE wprowadza nowe tryby i mechaniki.