Cześć
W czasach mody na retro pojawiają się rożne publikacje dotyczące kultowych maszyn, które używamy. Chodzi o publikacje w naszym języku, czy Wy też macie potrzebę, chęć poczytania po polsku o Atari? Swego czasu czytałem papierowe PPA, zdarzyło mi się pomagać przy tekstach na Speccy.pl, zamówiłem podręcznik o MorphOS-ie. Brakuje mi książki/podręcznika o Atari ST/STE, TOS, w ojczystym języku, który uwzględniałby nowinki techniczne (np. od Lotharka), zmiany w TOS. Dla tych co napiszą masz forum, odpowiem, ale ja wolę papier w twardej okładce stojący na półce. Mogłoby tez ukazywać się czasopismo o Atari ogólnie (małe/duże i wszystko co z nim związane), zamiast wydawać kasę na jakiegoś Playboya lepiej w pewnym wieku mieć inne hobby. :D
HDDRIVER 13.01 Aktualizacja HDDRIVER przynosi poprawki dla HDDRUTIL oraz lepszą obsługę szybkiego sprzętu.
192p Test Suite dla 8-bitowego Atari Nowy program do testowania i kalibracji obrazu dla Atari XL/XE od HanJammera.
Atari800 7.0.0 Pierwsza wersja emulatora z funkcją pobierania z sieci i mnóstwem nowości.
Obrazy w 1024 kolorach na VBXE Nowy konwerter i przeglądarka obrazów dla rozszerzenia VBXE pozwalają wyświetlić aż 1024 kolory.
Gearlynx 1.2.15 Emulator Atari Lynx doczekał się ważnej aktualizacji z wieloma nowymi funkcjami.