Posiadam Atari 130xe z magnetofonem XC12 i mam problem z wgrywaniem gier z kasety.
Nie udało mi się jeszcze nagrać żadnej gry, mam tylko jedną kasetę z grami i jest na niej kilka gier. Czasami załapie i dobrze się wgrywa przez 20-40obrotów a potem praktycznie zawsze BootError.
Wgrywam przez włączenie atari i przytrzymanie Start+options, i co Ciekawe po tym zawsze muszę nacisnąć spację żeby ruszył magnetowid, tak zawsze było ? bo szczerze z dawnych lat pamiętałem że nic już przyciskać oprócz start i options nie było trzeba.
No ale nie ważne, czy możliwe że jest uszkodzony magnetowid czy raczej kaseta?
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.
Altirra 4.40-test23 Kolejna testowa wersja Altirry przynosi poprawki w emulacji VBXE i usprawnienia w zarządzaniu firmware.
X. Basque Tournament of Atari 2600 Euskal Retro Association podsumowuje 10. edycję Baskijskiego Turnieju Atari 2600.
Gearlynx 0.0.10 Emulator konsoli Atari Lynx w nowej wersji 0.0.10. Sprawdź listę zmian, w tym wsparcie dla stereo!