Posiadam Atari 130xe z magnetofonem XC12 i mam problem z wgrywaniem gier z kasety.
Nie udało mi się jeszcze nagrać żadnej gry, mam tylko jedną kasetę z grami i jest na niej kilka gier. Czasami załapie i dobrze się wgrywa przez 20-40obrotów a potem praktycznie zawsze BootError.
Wgrywam przez włączenie atari i przytrzymanie Start+options, i co Ciekawe po tym zawsze muszę nacisnąć spację żeby ruszył magnetowid, tak zawsze było ? bo szczerze z dawnych lat pamiętałem że nic już przyciskać oprócz start i options nie było trzeba.
No ale nie ważne, czy możliwe że jest uszkodzony magnetowid czy raczej kaseta?
Fujisan - nowy interfejs do Atari800 Nowy frontend do emulatora Atari800, Fujisan, zapewnia natywne doświadczenie na macOS, Windows i Linux.
Echa Xenium, demo na Atari Lynx! Atari z sukcesami na Xenium 2025. Sprawdź nagrodzone produkcje z konkursów.
Steem SSE 4.2.0 R3 dostępny Kolejna aktualizacja emulatora Atari ST Steem SSE, tym razem z drobnymi poprawkami błędów.
RastaConverter Beta 16 Nowa wersja RastaConvertera wprowadza kolejne usprawnienia i poprawki.
RastaConverter Beta 15 Ilmenit udostępnia kolejną wersję beta RastaConvertera, narzędzia do konwersji grafiki na 8-bitowe Atari.