Posiadam Atari 130xe z magnetofonem XC12 i mam problem z wgrywaniem gier z kasety.
Nie udało mi się jeszcze nagrać żadnej gry, mam tylko jedną kasetę z grami i jest na niej kilka gier. Czasami załapie i dobrze się wgrywa przez 20-40obrotów a potem praktycznie zawsze BootError.
Wgrywam przez włączenie atari i przytrzymanie Start+options, i co Ciekawe po tym zawsze muszę nacisnąć spację żeby ruszył magnetowid, tak zawsze było ? bo szczerze z dawnych lat pamiętałem że nic już przyciskać oprócz start i options nie było trzeba.
No ale nie ważne, czy możliwe że jest uszkodzony magnetowid czy raczej kaseta?
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.