W mojej dokumentacji zanotowałem:
Dzień: 30 styczeń 2024, godzina: 20.28 IS PLATE uruchomione.
Po zmaganiach związanych z utworzeniem schematu modułu w/g zdjęć, zlutowaniu, próbach uruchomienia, w końcu stacja 1050 odpaliła. Nie robiłem jeszcze testów na przypisanym oprogramowaniu, ale sądzę że powinno być ok
Z przerwami "walczyłem" z tematem przeszło rok. Utknąłem na braku pliku do zaprogramowania EPROM. I... tu się pochwalę, pierwsza wersja schematu zawierała tylko jeden błąd, w zasadzie też powinno odpalić, ale.... niech jest jak w oryginale.
Swoją drogą ciekawe dlaczego nikt przez tyle lat mając oryginalną płytkę w ręku nie pokusił się by zrobić schemat. 
Szukasz, szukasz i nie ma.
HDDRIVER 12.73 Najnowsza wersja sterownika dysków HDDRIVER 12.73 z ulepszeniami i poprawkami.
ABBUC SWC 2025: wszystkie linki do gier Zebraliśmy wszystkie dostępne linki do gier z konkursu ABBUC Software Contest 2025! Zagraj i oceń.
RastaConverter Beta 20 RastaConverter, popularny konwerter grafiki dla Atari, otrzymał aktualizację Beta 20 z nowymi opcjami linii komend i poprawkami.
Test7800 0.7.2 Nowa wersja eksperymentalnego emulatora Atari 7800, Test7800, wprowadza poprawki w emulacji procesora 6502.
Rogul dla Atari STE, kolejne wieści Twórcy gry Rogul na Atari ST/STE udostępnili pierwszy film prezentujący działający gameplay na nowej platformie!