Wczoraj się zacząłem bawić na Hatari Falconem, raczej z czystej ciekawości ale mnie wciągnęło, nawet pomimo totalnego braku styczności z Falconem jakoś samemu udało mi się zrobić sobie config Tos 4.92 + Hdd + jakieś tam kolorowe ikonki dzięki czemu nie wygląda to jak gołe ST, dalej zacząłem szukać jakiś programików itd. niestety większość ciekawego stuffu pochodzi z francy więc manuale dla mnie nie czytelne, z zachodnich for też rozumiem piąte przez dziesiąte, a na koniec na Atarimania.com stwierdziłem że softu dla Falcona to tam tyle co na Meritum, jedyne co mam to tak żeby sprawdzić czy w ogóle zadziała to 1st Word, więc prośba do Falconiarzy o jakieś linki z ciekawym softem, na polskie strony nawet nie liczę więc już od biedy coś angielskiego, no i może jakiś link do tutoriala dla totalnego beginnera Falconowego.
Prototyp gry Raiden dla Falcona Prototyp zaginionej konwersji kultowego Raiden na Atari Falcon ujrzał światło dzienne.
Steem SSE 4.2.0 R11 Ukazała się aktualizacja Steem SSE, popularnego emulatora komputerów Atari ST dla systemów Windows i Linux.
Larek i Drwal 1.3: User Friendly Nowy odcinek kursu programowania w asemblerze 6502.
HDDRIVER 13.01 Aktualizacja HDDRIVER przynosi poprawki dla HDDRUTIL oraz lepszą obsługę szybkiego sprzętu.
192p Test Suite dla 8-bitowego Atari Nowy program do testowania i kalibracji obrazu dla Atari XL/XE od HanJammera.