126

Odpal Yoompa czy coś innego co faktycznie używa drugiego Pokeya (jakieś demo) - wtedy powinieneś usłyszeć różnice w stereo.

grzybson/SSG^NG

127 Ostatnio edytowany przez haynor (Wczoraj 22:38:13)

Tak właśnie podejrzewałem :)

EDIT.

Odpaliłem kilka produkcji i faktycznie słychać różnicę. Niestety kart zafundował mi też niespodziankę - czasami samoistnie odłącza się stereo z gniazda jack i słychać dźwięk w TV. Boulder Dash już w drugim poziomie tak się zachowywał.

128

Ja mam akurat SUBCART-a w maszynie gdzie jest też klasyczne stereo na 2 pokeyach, więc używam SUB-a tylko jako covox (na słuchawkach). Stereo pokey zaś idzie na wieżę i kolumny. Zafrasowaliście mnie i z ciekawości pooglądałem i posłuchałem parę dem i yoompa tak przez klasyczne stereo jak i subcarta na wieży i właściwie nie widzę żadnej różnicy. Gdyby ktoś mi to włączył i nie powiedział z czego jest dźwięk, to bym raczej nie odgadł.

Może nie wiem na co zwrócić uwagę, albo to jakieś niedostrzegalne dla mnie niuansy.

129 Ostatnio edytowany przez haynor (Wczoraj 23:02:53)

Demo Rewind 2 ma stereo - https://youtu.be/o3O-dEedVjQ?t=446

130 Ostatnio edytowany przez laborant (Dzisiaj 12:08:01)

No własnie Rewind2 oglądałem, Gene Lamersów, Unleashed, coś tam jeszcze ze starszych gdzie jest stereo potrzebne.

EDIT: Rewind2 jest tak długie, że przez pierwsze 10 obejrzeń odkrywałem jakąś kolejną część, której wydawało się, że poprzednio na pewno nie było, bo uszła uwadze.

EDIT2: chyba rozmawialiśmy o różnych sprawach. Ja zrozumiałem, że o tym, czy jest różnica w brzmieniu między stereo z SUB-a a klasycznym stereo na 2 pokeyach. U mnie nie zaobserwowałem, oba brzmią bardzo dobrze i jak dla mnie identycznie.
A Wy mieliście na myśli róznicę między dźwiękiem mono a stereo.