Zacząłem robić mapy do powyższch gier i w zasadzie jak się wydaje w obydwu przypadkach jestem o krok od zakończenia. Niestety nie jest to takie proste. W Chimerze zostało mi jedno pomieszczenie, ale nie wiem gdzie znaleźć przedmiot do usunięcia klepsydry, a szczerze mówiąc mam już dość łażenia po całym labiryncie i obmacywania wszystkich niewidocznych kątów :evil: .
W przypadku Świata Olkiego nie mogę dostać się do pomieszczenia na górze zamku, gdzie jak przypuszczam czeka poszukiwana szklana kula. Ale chyba coś po drodze przegapiłem. Mam muchę ustrzeloną z procy, klucz i kartkę z zaklęciem, ale nic z tym nie mogę zrobić.
Czy ktoś może mi coś poradzić? Z góry dzięki.
Cosmic Hero 2: Prologue już do pobrania Grupa Zelax wydała nową grę na Atari XL/XE.
Gearlynx 0.0.4 Udostępniono nową wersję emulatora konsoli Atari Lynx, która oferuje rozbudowane narzędzia dla programistów.
Cosmic Hero 2: Prologue już pojutrze! Grupa Zelax wraca z kontynuacją gry z 1993 roku w nowej, rozbudowanej odsłonie.
16. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, szesnastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
Test7800 0.6.2 Nowa wersja Test7800 z poprawioną emulacją dźwięku POKEY i zmianami w obsłudze mapperów.