A wygląda to tak. Jest sobie 520ST+, który przestał współpracować z napędami dyskietek. Najpierw problemy zwaliłem na goteka (tego z softem hxc). Ale sprawdziłem z "normalną" stacją i to samo. Każda próba odczytu ze stacji kończy się bombami (czasem 2, czasem 3 lub 4). Zaznaczam, że ta sama stacja z tymi samymi dyskietkami podłączona do innych ST (sprawdziłem z tym co mam 520, 1040, STE, Mega) działa, gotek też. Sprawdziłem też luty na płycie (złącze i okolice kontrolera), kilka poprawiłem i dalej to samo. Kłopoty występują tylko w przypadku stacji. Z dyskami współpracuje - badałem Megafile i Satandiska, wszystko gra. Z formatowaniem dyskietki też jest problem. Raz formatuje jako 711k raz jako 705k. Podłączam do innego ST i dyskietka po sformatowaniu ma 720k, na tej samej stacji oczywiście. Jest możliwe że wdek po prostu padł ???
SprEd 1.3.2 od Bocianu Bocianu wydał nową wersję przeglądarkowego edytora duszków SprEd. Odkryj nowe funkcje w wersji 1.3.2!
RM800XL coraz bliżej RM800XL to nowoczesne wcielenie kultowego Atari 800XL, które łączy tradycję z nowoczesną technologią.
Arkanoid z PC na Atari z VBXE Trwają prace nad portem Arkanoida z PC na 8-bitowe Atari, wykorzystującym możliwości rozszerzenia VBXE.
Projekt RE-FALCON 030 od Suavka Suavek, pracuje nad repliką płyty głównej Atari Falcon 030.
Fujisan 1.0.4 Wydano nową wersję Fujisan z krytycznymi poprawkami dla kompilacji i pakowania na Linuxie.