A wygląda to tak. Jest sobie 520ST+, który przestał współpracować z napędami dyskietek. Najpierw problemy zwaliłem na goteka (tego z softem hxc). Ale sprawdziłem z "normalną" stacją i to samo. Każda próba odczytu ze stacji kończy się bombami (czasem 2, czasem 3 lub 4). Zaznaczam, że ta sama stacja z tymi samymi dyskietkami podłączona do innych ST (sprawdziłem z tym co mam 520, 1040, STE, Mega) działa, gotek też. Sprawdziłem też luty na płycie (złącze i okolice kontrolera), kilka poprawiłem i dalej to samo. Kłopoty występują tylko w przypadku stacji. Z dyskami współpracuje - badałem Megafile i Satandiska, wszystko gra. Z formatowaniem dyskietki też jest problem. Raz formatuje jako 711k raz jako 705k. Podłączam do innego ST i dyskietka po sformatowaniu ma 720k, na tej samej stacji oczywiście. Jest możliwe że wdek po prostu padł ???
MyAES 0.99 Beta 8 Nowa wersja MyAES z poprawkami błędów
Działające RM800XL! Na X pokazano działającą replikę RM 800XL - to ważny krok w stronę gotowego produktu.
PyDPainter 2.2.0 Pixel art w stylu Deluxe Paint.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod