A wygląda to tak. Jest sobie 520ST+, który przestał współpracować z napędami dyskietek. Najpierw problemy zwaliłem na goteka (tego z softem hxc). Ale sprawdziłem z "normalną" stacją i to samo. Każda próba odczytu ze stacji kończy się bombami (czasem 2, czasem 3 lub 4). Zaznaczam, że ta sama stacja z tymi samymi dyskietkami podłączona do innych ST (sprawdziłem z tym co mam 520, 1040, STE, Mega) działa, gotek też. Sprawdziłem też luty na płycie (złącze i okolice kontrolera), kilka poprawiłem i dalej to samo. Kłopoty występują tylko w przypadku stacji. Z dyskami współpracuje - badałem Megafile i Satandiska, wszystko gra. Z formatowaniem dyskietki też jest problem. Raz formatuje jako 711k raz jako 705k. Podłączam do innego ST i dyskietka po sformatowaniu ma 720k, na tej samej stacji oczywiście. Jest możliwe że wdek po prostu padł ???
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.
MadMads: Nowy fork asemblera MADS Projekt MadMads pozwala na generowanie czystego kodu źródłowego 6502 z plików MADS.
Współtwórz atari.area i prześlij newsa! Masz ciekawe znalezisko lub informację ze świata Atari? Możesz samodzielnie dodać newsa!
Gopher2600 v0.54.0 Najnowsza wersja emulatora Atari 2600 przynosi tryb headless oraz poprawki błędów.
Gearlynx 1.2.4 Ukazała się aktualizacja Gearlynx, emulatora konsoli Atari Lynx, z poprawionym debuggerem.