A wygląda to tak. Jest sobie 520ST+, który przestał współpracować z napędami dyskietek. Najpierw problemy zwaliłem na goteka (tego z softem hxc). Ale sprawdziłem z "normalną" stacją i to samo. Każda próba odczytu ze stacji kończy się bombami (czasem 2, czasem 3 lub 4). Zaznaczam, że ta sama stacja z tymi samymi dyskietkami podłączona do innych ST (sprawdziłem z tym co mam 520, 1040, STE, Mega) działa, gotek też. Sprawdziłem też luty na płycie (złącze i okolice kontrolera), kilka poprawiłem i dalej to samo. Kłopoty występują tylko w przypadku stacji. Z dyskami współpracuje - badałem Megafile i Satandiska, wszystko gra. Z formatowaniem dyskietki też jest problem. Raz formatuje jako 711k raz jako 705k. Podłączam do innego ST i dyskietka po sformatowaniu ma 720k, na tej samej stacji oczywiście. Jest możliwe że wdek po prostu padł ???
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
TURGEN 9.4.1 Nowa wersja popularnego narzędzia do tworzenia obrazów kaset dla komputerów Atari
65C816 XL OS v. 2.47 Nowa wersja alternatywnego systemu operacyjnego