@sqward: wrzuć gdzieś na serwer obrazek - reszta podpowiedzi tutaj:
http://www.atari.org.pl/forum/help.php?section=img
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@sqward: wrzuć gdzieś na serwer obrazek - reszta podpowiedzi tutaj:
http://www.atari.org.pl/forum/help.php?section=img
No ale chodzi mi o opcję z obrazkiem załączonym do posta.
sqward
Tak jak podpowiedział grey/msb
Ale troszkę doprecyzuję.
Zdjęcie które chcesz umieścić w poście, wgraj najpierw gdzieś na jakiś darmowy serwer. np. tufotki.pl jak tak robię :)
Skopiuj adres zdjęcia np. http://s1.tufotki.pl/2017/04/06/uKeob-tIzoaO.jpg?v=4
potem w treści posta wklej taki link bez " "
" [img=PunBB bbcode test]XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX[/img] "
a w miejsce XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX wklej własnie skoliowany adres zdjęcia.
i jest zdjęcie w poście. :)
Sonar: Niezłe. W pełni sprawny? No to wal DOS-a i gry z portali retro. Good one.
Tak. W pełni. Zamknięty od fabryki IBM na firmowy kluczyk gwarancyjny. Duch IBM-a więc siedzi w nim do dziś :). Ghost in the Shell na żywo ;)
Ale ostatnio zdobyłem Kazahstana. Po wioskach grali z tego do domów i chwalili towarzyszy komuchów. Tzw: Kołchoźnik czy Kukuruźniok. Odnowiłem go już kiedyś ze starego zardzewiałka. Rocznik 1973. Ostatnio postanowiłem dopracować trzewia.
Wyszło 11 roboczo-godzin. Konserwacja elektroniki i mechanizmów. Mechanizm bębnowy zmiany pasm działa opuszkiem palca. Na koniec konserwacji myłem całość dynksem. Słabo. Potem pianką nano. Słabo. Acetonem - no coś tam. Wkurwiłem się: wziąłem dremel i pędzelek... i wypolerowałem wszystko
Wygląda to wstępnie tak:
Każda płyka, śrubka, element a nawet element elektroniczny był przepolerowany. Co się dało to się dało. W końcu był w środku czarny - przyprażony gorącem lamp CZERDZIESTO CZTERO LETNI kurz i syf.
W pełni sprawny. Odpalił z pierwszego. Dorobiłem stabilizowany kwarcem generator BFO 456kHz do odbioru sygnałów jednowstęgowych SSB - czyli obecnie gad potrafi deszyfrować krótkofalowców od 1,8 - 18mhz. Całość do dopracowania. Wróci chyba oryginał lakier i front panel. Lakiernik zaciek mi trzasnął grrr. Paprok.
Na razie wersja military. Potem konwert do orga.
Joł!
Bardzo dobry wybór :)
miałem już nic nie kupować do końca roku...
:)))))))
Commodore REU 1750 bez obudowy.
Czesc x_angel. Dziekuje za chec pomocy w skompletowaniu maszyny. Kurczak zweglony: szkoda kompletnej klawy rozwalac. Moze gdzies jeszcze u kogos lezy jakies wraczysko, co nakladke F9 walec ominal na poslizgu :)
Moja klawiatura ma w jednej linii klawisze funkcyjne - choc przypuszczam, ze formy mieli te same. Pomierze to - potrzaskam foty i podesle. W kazdym razie jest to tylko plastykowa nakladka na szary klawisz pod nia. Taki to typ ...kasku na na lbie przycisku :)
sOnar, może ta ci pasuje:
http://allegro.pl/klawiatura-do-kompute … BCka%20PRL
?
Commodore REU 1750 bez obudowy.
oooo, to ładne :)
tP
...a ja w końcu wciągnąłem Flashbacka 2600.
No i idąc za ciosem - Atari Flashback Portable. Czyli też 2600, ale z wejściem na kartę SD.
Wojny klonów.
.. ten Flaszbak, to się pojawił nawet w lokalnym Karfórze ;). Jak mi się uda wygrzebać fotki z telefonu to wrzucę.
No właśnie widziałem (jakkolwiek jest tylko ten stacjonarny, ale i tak dziwne zobaczyć znak Fuji na konsoli w sklepie, w 2017).
Portable już testuję - niezłe, zręcznościowe, pobawię się.
Poczekajcie na Atari Flasback 8 Gold. Ma HDMI i będzie można grać w gry 2600 na ekranie 70" 4k ;-)
Zapewne, zapewne.
Lecz jeśli chodzi o mnie - Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozostanę przy swojej maszynie, a nawalam już od 3 dni i jestem baaaaaaaaaardzo zadowolony. Świetna sprawa.
_Jakkolwiek_, o czym nadmieniłem w innym miejscu, dużą rolę odegrała społeczność AtariAge, hackując niedziałające pierwotnie gry - gdyby nie oni, urządzenie byłoby znacznie mniej atrakcyjne.
@YERZMYEY - napisz proszę czy poza gierkami próbowałeś może zgrywać i odpalać na tej maszynce nowe dema na VCS? I z jakim ewentualnie skutkiem...
Hej,
na razie przetestowałem to https://www.youtube.com/watch?v=sy8ibeu9rc8 i działa poprawnie.
Będę testował dalej.
Mnie ktoś przyniósł dziś to. Niestety reszty nie ma :(((( Ciekawostką jest, że wygląda jak nowa i jeszcze ma folię na klawiszach funkcyjnych. Źródło - podobno giełda
DziĘdobry :)
Dziś w menu:
IDE PLUS, rev.F:
* IDE jako NewDevice do postaci CF
* dobra iluminacja, ładnie świeci - w sam raz na święta :)
* Sparta DOS X fleszowalny
* bios fleszowalny
* zegar RTC
* jednokanałowy COVOX - np. do grania łejwami z dysku. Jeszcze nie testowałem, ale audio powinno wracać poprzez ECI i lądować finalnie w std gnieździe monitorowym, więc na "niedotykanych" Atarkach rozwiązanie jak najbardziej winno działać :)
* SW do write protect
* SW do sekwencyjnej podmiany np. zamontowanych obrazów ATR.
* SW do nie wiem czego, bo zapomniałem - lecz z pewnością potrzebny ;)
* regularnie czyta karty ze SIDE2 (APT)
Ubolewam nad tym, że Jacek nie wrzucił tam dyżurnie obecnego rozszerzenia pamięci ram, bo można było...
... a w nocy świeciło z szafy....
Falcon-a MkX , Hades-a 060 oraz Toms-a z allegro.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 52 zapytań