Z przykrością muszę odnieść się do wydarzeń ostatnich dni:
Jeśli gdziekolwiek, ktokolwiek przeczyta, że ten człowiek coś ze mną konsultował, jest ze mną w kontakcie lub uczestniczy w jakimkolwiek projekcie w jaki byłam lub jestem zaangażowana - to zwyczajnie nie jest to prawda
Nie mam z tym człowiekiem nic wspólnego, nie miałam i nie chcę mieć.
Dotychczasowy schemat działania tego człowieka był taki, że starał się skomunikować każdym możliwym kanałem, uzyskać jakąś odpowiedź - zazwyczaj nie taką na jaką liczył, po czym używał mojego nazwiska by poprzeć swoje teorie na platformach o których nie wiem, nie jestem zainteresowana ich istnieniem, lub obie te rzeczy na raz.
W związku z tym nie odbieram od tego człowieka telefonów, nie odpisuje na maile, wiadomości prywatne, czy źadną inną formę zaczepek ze strony tego człowieka.
[eng]
I regret that I have to address recent events:
If anyone, anywhere reads that this person has consulted me about something, is in contact with me, or participates in any project I've been or am involved with-it's simply not true.
I have nothing to do with this person; I never did, and I don't want to.
So far, this person's pattern of behavior has been to attempt communication through every possible channel, receive some kind of response-usually not the one he expected-and then use my name to support his theories on platforms I'm unaware of, not interested in, or both.
Therefore, I don't answer this person's phone calls, emails, private messages, or any other form of outreach from him.
dely przenieś to wedle uznania i zamknij - nie chcę tu wywoływać dyskusji, chcę by to po prostu było widoczne