1

Nadejszła wiekopomna chwila, kiedy trzeba zacząć rezerwować pokoje na Lost 2026. Zaczynamy:

1. dely - pokój 2 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

2

1. dely - pokój 2 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).
2. lewiS + krap - pokój 2 os. (śr/czw, czw/pt, pt/sob, sob/nd).

3

Ok, a jakie są opcje - gdzie jest zakwaterowanie (DW Turysta)? i ilu osobowe pokoje? Jaki koszt?

Mayonez/COBRA
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD

4 Ostatnio edytowany przez drac030 (2026-04-29 17:39:44)

Kiedy 9 dni temu skontaktowałem się z Waskiem w sprawie rezerwacji noclegu w Turyście, odpisał mi, że nie może mi zarezerwować dwójki, bo "chciałby mieć ich 50, wtedy mógłby mi jedną dać" (gdyż jedynki w Turyście nie występują, ale byłem gotów wziąć dwójkę, wiadomo, wtedy zawsze można przygarnąć kogoś, kto nie ma rezerwacji).

Zrozumiałem z tej odpowiedzi, że wszystko jest już zajęte.

Jeśli natomiast lista rezerwacji otwiera się dopiero teraz, to rozumiem, że nic nie jest zajęte - wobec tego powstaje pytanie, dlaczego 9 dni temu w Turyście miejsc nie było, a teraz są.

KMK
? HEX$(6670358)

5

może należy sprawdzić kalendarz imprez kościelnych

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

6

tebe napisał/a:

może należy sprawdzić kalendarz imprez kościelnych

I co z tego sprawdzenia miałoby wynikać? Kościół od 20 kwietnia odwołał jakieś święto, które miało być celebrowane w Licheniu w dniach 9-12 lipca?

KMK
? HEX$(6670358)

7

Tam jeszcze odbywają się jakieś zjazdy AAA i innych sportowców.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
drac030 napisał/a:

Kiedy 9 dni temu skontaktowałem się z Waskiem w sprawie rezerwacji noclegu w Turyście, odpisał mi, że nie może mi zarezerwować dwójki, bo "chciałby mieć ich 50, wtedy mógłby mi jedną dać" (gdyż jedynki w Turyście nie występują, ale byłem gotów wziąć dwójkę, wiadomo, wtedy zawsze można przygarnąć kogoś, kto nie ma rezerwacji).

Zrozumiałem z tej odpowiedzi, że wszystko jest już zajęte.

Jeśli natomiast lista rezerwacji otwiera się dopiero teraz, to rozumiem, że nic nie jest zajęte - wobec tego powstaje pytanie, dlaczego 9 dni temu w Turyście miejsc nie było, a teraz są.

Bądź precyzyjny. Skontaktowałeś się w sprawie rezerwacji jedynki, odpowiedziałem, że nie ma. Ty, że to możesz wziąć dwójkę. I ja rzeczywiście, gdybym miał 50, to jedną bym Ci dał. Ale nie mam tylu. Więc będę dwójki przydzielał małżeństwom czy parom, tak jak do tej pory.

I absolutnie wyjątkowo przydzielę taką dwójkę pojedynczo osobie, która ze wzgl. zdrowotnych chce mieszkać sama.

Gdzie w tym wszystkim Lewis i Krap? Ja im pod pierzynę nie zaglądam ;p A poważnie, to zawsze pierwszeństwo mieli ci, którzy byli wcześniej i oni są podczas każdej edycji, mają swój wkład w imprezę i to też jest jakaś forma podziękowania.

Ja też bym chciał spać w Turyście, żeby daleko nie chodzić, ale nie zabiorę miejsca bardziej potrzebującym.

9 Ostatnio edytowany przez drac030 (2026-04-29 19:55:10)

Vasco/Tristesse napisał/a:

Bądź precyzyjny. Skontaktowałeś się w sprawie rezerwacji jedynki,

Nie jest to prawdą. Skontaktowałem się z Tobą w sprawie rezerwacji nie jedynki, lecz JEDNEGO MIEJSCA. Cytuję dosłownie (nawet z zachowaniem pisowni):

"masz jeszcze może noclegi w turyście? potrzebuję 1 miejsca od środy (4 noclegi). dzięki"

Na to dowiedziałem się, że "nie mam pokoi jednoosobowych w Turyście", a na propozycję, że wezmę wobec tego dwójkę - z treści tego wątku wnioskuję, że spełniłem tym samym (acz mimowolnie) podany przez Ciebie powyżej warunek "bycia wcześniej" - sprzedałeś mi Ezopowy tekst, z którego - zakładając uczciwość rozmówcy - można było się domyślić, że miejsc nie ma.

Obecnie natomiast są.

Wkład w imprezę? Od lat płacę Ci wejściówkę w kwocie, której żądasz w dniu rozpoczęcia party, nie robiąc tańszych przedpłat. Skoro to nie jest wkład, namyślę się nad potrąceniem nadpłaty.

KMK
? HEX$(6670358)

10 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2026-04-29 21:00:50)

Jeśli zależało Ci na miejscu wyłącznie a nie pokoju jednoosobowym, bo tak zrozumiałem pytanie (co chyba wynika z mojej odpowiedzi a Twoja utwierdziła mnie w tym przekonaniu), to masz zarezerwowane miejsce od środy do niedzieli.

Wielokrotnie tłumaczyłem, że lepsze dla imprezy są wcześniejsze, niższe wpłaty, bo wiem jaki mam budżet i na co nas stać. Jeśli tego wcześniej nie wiedziałeś, to uznaję, że od teraz wiesz. Wcześniej oznacza, że nocowali tam w poprzednich latach. Wkład może być nie tylko finansowy. I nie, niczego nie żądam.

11

Vasco/Tristesse napisał/a:

Wcześniej oznacza, że nocowali tam w poprzednich latach.

No tak, nocowałem w Turyście w poprzednich latach. Spełniam zatem, póki co, wszystkie warunki, które stawiasz, jak się wydaje.

KMK
? HEX$(6670358)

12

No to jest ta rezerwacja dwójek czy nie? I jaka jest cena?

Mayonez/COBRA
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD

13 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2026-04-29 23:18:18)

Dwójki dla par.

Można zebrać ekipę 3-4 ludzi i zarezerwować cały pokój - ale rezerwuje konkretna osoba, więc jeśli ktoś się wykruszy, to musi sama znaleźć zastępstwo itede.

Można też się zgłosić do zbiorowego, tak jak Draco.

dwójka - 190 zł
trójka - 220 zł
czwórka - 260 zł
miejsce w piątce - 56 zł
cena za noc, minimalnie 3 noce

14

Ja rezerwując ostatnio pokój "dla NG" wyszedłem jak Zabłocki na mydle, to już tego błędu nie zrobię i poproszę tylko o przygarnięcie mnie do dowolnego pokoju.

15 Ostatnio edytowany przez sebaloz (Wczoraj 19:08:22)

proszę zarezerwować:
3. Sebaloz, Dante, trzecia osoba - pokój 3 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).

16

sebaloz napisał/a:

proszę zarezerwować:
3. Sebaloz, Dante, trzecia osoba - pokój 3 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).

Pokój śmierci znowu się szykuje ;)

17

Jakby coś, to jeszcze w Starej Gorzelni są wolne miejsca. Wyższy standard, świetne jedzenie, parę kroków w prawo od Turysty.

Atari 130XE Disco Edition/576kB RAM/Stereo/Covox/Q-Meg OS/Cobra Freezer + Atari 1050 Toms Multi
Atari 800XE/U1MB/Sophia2/PokeyMax
Atari 1040STe/4MB