Nadejszła wiekopomna chwila, kiedy trzeba zacząć rezerwować pokoje na Lost 2026. Zaczynamy:
1. dely - pokój 2 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Return to Blacktooth dla Atari ST Nowa, izometryczna przygoda w stylu Head Over Heels już dostępna na komputery Atari ST.
VBXETERM 0.12 Nowa wersja emulatora terminala VBXETERM z poprawionym SSH i lepszym wsparciem VT100.
Echa GemTOS 2026 Prace z tegorocznej edycji francuskiego zlotu GemTOS poświęconego komputerom Atari.
BigPEmu 1.22 Nowa wersja emulatora Atari Jaguar od Richa Whitehouse wprowadza wsparcie dla kodów cheat.
FujiNet Firmware 1.6.0 Nowy firmware dla FujiNet przynosi wsparcie dla NFS, odtwarzanie Turbo 2000 i wiele, wiele więcej!
atari.area forum » Zloty » Lost Party 2026 - zakwaterowanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nadejszła wiekopomna chwila, kiedy trzeba zacząć rezerwować pokoje na Lost 2026. Zaczynamy:
2. lewiS + krap - pokój 2 os. (śr/czw, czw/pt, pt/sob, sob/nd).
Ok, a jakie są opcje - gdzie jest zakwaterowanie (DW Turysta)? i ilu osobowe pokoje? Jaki koszt?
Kiedy 9 dni temu skontaktowałem się z Waskiem w sprawie rezerwacji noclegu w Turyście, odpisał mi, że nie może mi zarezerwować dwójki, bo "chciałby mieć ich 50, wtedy mógłby mi jedną dać" (gdyż jedynki w Turyście nie występują, ale byłem gotów wziąć dwójkę, wiadomo, wtedy zawsze można przygarnąć kogoś, kto nie ma rezerwacji).
Zrozumiałem z tej odpowiedzi, że wszystko jest już zajęte.
Jeśli natomiast lista rezerwacji otwiera się dopiero teraz, to rozumiem, że nic nie jest zajęte - wobec tego powstaje pytanie, dlaczego 9 dni temu w Turyście miejsc nie było, a teraz są.
może należy sprawdzić kalendarz imprez kościelnych
może należy sprawdzić kalendarz imprez kościelnych
I co z tego sprawdzenia miałoby wynikać? Kościół od 20 kwietnia odwołał jakieś święto, które miało być celebrowane w Licheniu w dniach 9-12 lipca?
Tam jeszcze odbywają się jakieś zjazdy AAA i innych sportowców.
Kiedy 9 dni temu skontaktowałem się z Waskiem w sprawie rezerwacji noclegu w Turyście, odpisał mi, że nie może mi zarezerwować dwójki, bo "chciałby mieć ich 50, wtedy mógłby mi jedną dać" (gdyż jedynki w Turyście nie występują, ale byłem gotów wziąć dwójkę, wiadomo, wtedy zawsze można przygarnąć kogoś, kto nie ma rezerwacji).
Zrozumiałem z tej odpowiedzi, że wszystko jest już zajęte.
Jeśli natomiast lista rezerwacji otwiera się dopiero teraz, to rozumiem, że nic nie jest zajęte - wobec tego powstaje pytanie, dlaczego 9 dni temu w Turyście miejsc nie było, a teraz są.
Bądź precyzyjny. Skontaktowałeś się w sprawie rezerwacji jedynki, odpowiedziałem, że nie ma. Ty, że to możesz wziąć dwójkę. I ja rzeczywiście, gdybym miał 50, to jedną bym Ci dał. Ale nie mam tylu. Więc będę dwójki przydzielał małżeństwom czy parom, tak jak do tej pory.
I absolutnie wyjątkowo przydzielę taką dwójkę pojedynczo osobie, która ze wzgl. zdrowotnych chce mieszkać sama.
Gdzie w tym wszystkim Lewis i Krap? Ja im pod pierzynę nie zaglądam ;p A poważnie, to zawsze pierwszeństwo mieli ci, którzy byli wcześniej i oni są podczas każdej edycji, mają swój wkład w imprezę i to też jest jakaś forma podziękowania.
Ja też bym chciał spać w Turyście, żeby daleko nie chodzić, ale nie zabiorę miejsca bardziej potrzebującym.
Bądź precyzyjny. Skontaktowałeś się w sprawie rezerwacji jedynki,
Nie jest to prawdą. Skontaktowałem się z Tobą w sprawie rezerwacji nie jedynki, lecz JEDNEGO MIEJSCA. Cytuję dosłownie (nawet z zachowaniem pisowni):
"masz jeszcze może noclegi w turyście? potrzebuję 1 miejsca od środy (4 noclegi). dzięki"
Na to dowiedziałem się, że "nie mam pokoi jednoosobowych w Turyście", a na propozycję, że wezmę wobec tego dwójkę - z treści tego wątku wnioskuję, że spełniłem tym samym (acz mimowolnie) podany przez Ciebie powyżej warunek "bycia wcześniej" - sprzedałeś mi Ezopowy tekst, z którego - zakładając uczciwość rozmówcy - można było się domyślić, że miejsc nie ma.
Obecnie natomiast są.
Wkład w imprezę? Od lat płacę Ci wejściówkę w kwocie, której żądasz w dniu rozpoczęcia party, nie robiąc tańszych przedpłat. Skoro to nie jest wkład, namyślę się nad potrąceniem nadpłaty.
Jeśli zależało Ci na miejscu wyłącznie a nie pokoju jednoosobowym, bo tak zrozumiałem pytanie (co chyba wynika z mojej odpowiedzi a Twoja utwierdziła mnie w tym przekonaniu), to masz zarezerwowane miejsce od środy do niedzieli.
Wielokrotnie tłumaczyłem, że lepsze dla imprezy są wcześniejsze, niższe wpłaty, bo wiem jaki mam budżet i na co nas stać. Jeśli tego wcześniej nie wiedziałeś, to uznaję, że od teraz wiesz. Wcześniej oznacza, że nocowali tam w poprzednich latach. Wkład może być nie tylko finansowy. I nie, niczego nie żądam.
Wcześniej oznacza, że nocowali tam w poprzednich latach.
No tak, nocowałem w Turyście w poprzednich latach. Spełniam zatem, póki co, wszystkie warunki, które stawiasz, jak się wydaje.
No to jest ta rezerwacja dwójek czy nie? I jaka jest cena?
Dwójki dla par.
Można zebrać ekipę 3-4 ludzi i zarezerwować cały pokój - ale rezerwuje konkretna osoba, więc jeśli ktoś się wykruszy, to musi sama znaleźć zastępstwo itede.
Można też się zgłosić do zbiorowego, tak jak Draco.
dwójka - 190 zł
trójka - 220 zł
czwórka - 260 zł
miejsce w piątce - 56 zł
cena za noc, minimalnie 3 noce
Ja rezerwując ostatnio pokój "dla NG" wyszedłem jak Zabłocki na mydle, to już tego błędu nie zrobię i poproszę tylko o przygarnięcie mnie do dowolnego pokoju.
proszę zarezerwować:
3. Sebaloz, Dante, Nightrider - pokój 3 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).
proszę zarezerwować:
3. Sebaloz, Dante, trzecia osoba - pokój 3 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).
Pokój śmierci znowu się szykuje ;)
Jakby coś, to jeszcze w Starej Gorzelni są wolne miejsca. Wyższy standard, świetne jedzenie, parę kroków w prawo od Turysty.
4. miker z Sylwią - pokój 2 os. (czw/pt, pt/sob, sob/nd).
Jakby coś, to jeszcze w Starej Gorzelni są wolne miejsca.
Tak. "Rezerwacja online" na ich stronie wprawdzie nie działa, a kalendarz pokazuje, że wszystkie terminy są zajęte. Wobec tego trzeba się skontaktować z recepcją przez e-mail lub telefon. Pobierają dodatkowo stówę zaliczki (po korespondencji mam pewne wątpliwości, czy na pewno znają znaczenie tego wyrazu, ale to się rozsądzi na miejscu).
W każdym razie zrobiłem sobie rezerwację u nich, wobec czego niniejszym odpuszczam Turystę i Willę Krystynę.
Ja też zrobiłem tam rezerwację, dzięki za info
Idąc przed przykładem kolegów, rezerwację w gorzelni zrobiłem wcześniej, więc nicleg mam już ogarnięty.
Ostrzegali tylko o jakimś zakłóceniu ciszy nocnej w weekendy z powodu imprez i jakiegoś obozu młodzieżowego
Miałem już okazję tam nocować podczas imprezy - jak dobrze pamiętam - urodzinowej. Odgłosy dobrej zabawy i muzyka na poziomie kompletnie nie przeszkadzającym w spaniu, dla zahartowanych partyzantów wręcz może wydawać się za cicho :) owszem, ciszy jak makiem zasiał nie ma co oczekiwać ale niektórzy z nas głośniej chrapią... :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Lost Party 2026 - zakwaterowanie
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 66 zapytań