176 Ostatnio edytowany przez mayonez (Wczoraj 09:17:04)

Gdzie mogę go znaleźć? Serwer krap.pl nie działa

ok - znalazłem sdx_450_1784275578.zip
rozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować?

Mayonez/COBRA
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD

177

perinoid napisał/a:

Toolbox dla 4.50 nie zawiera w ogóle drivera SIDE.SYS/SIDE3.SYS, chociaż changelog twierdzi (cyt.): "SIDE.SYS, SIDE3.SYS, COLLEEN.SYS: updated to make them work again."

Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata. Podczas budowania obrazów ROM są ściągane z jego serwera i wrzucane bezpośrednio do odpowiednich plików ROM.

I rzeczywiście, przy przejściu z 4.49 na 4.50 okazało się, że źle sprawdzają nr wersji, co najpierw zostało spaczowane przez nas, a potem też poprawione przez autora. Zapomniałem o tym, bo to jednak było chwilę temu. Poprawiona wersja będzie działała też na 4.49.

mayonez napisał/a:

ozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować

No, raczej :) ARC masz wbudowany w SDX.

KMK
? HEX$(6670358)

178

drac030 napisał/a:

Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata

Jasne. To już nie problem, ogarnąłem. W sumie dobrze to wyszło, całkiem wygodny schemat. Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a ale to już zupełnie inny problem.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

179

perinoid napisał/a:

Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a

Loader IDE+ umie czytać pliki binarne z trzech formatów: DOS 2.0, MyDOS i SpartaDOS. Z tego ostatniego także ATR-y. Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.

KMK
? HEX$(6670358)

180

drac030 napisał/a:

Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.

I nie dziwię się :-)

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.