Gdzie mogę go znaleźć? Serwer krap.pl nie działa
ok - znalazłem sdx_450_1784275578.zip
rozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować?
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Gearlynx 1.2.19 Emulator konsoli Atari Lynx otrzymał aktualizację usprawniającą obsługę i naprawiającą błędy.
Elite na Atari 8-bit już w wersji beta Legendarna kosmiczna gra doczekała się wersji beta.
Altirra 4.50 test 14 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi zmiany w emulacji klasycznych drukarek.
actionc: Nowy kompilator Action! actionc to nowoczesny, napisany w Rust kompilator języka Action! dla 8-bitowego Atari.
Odszedł Tomasz 'Pecuś' Pecko Zmarł nasz kolega...
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IDE Plus w nowej wersji.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie mogę go znaleźć? Serwer krap.pl nie działa
ok - znalazłem sdx_450_1784275578.zip
rozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować?
Toolbox dla 4.50 nie zawiera w ogóle drivera SIDE.SYS/SIDE3.SYS, chociaż changelog twierdzi (cyt.): "SIDE.SYS, SIDE3.SYS, COLLEEN.SYS: updated to make them work again."
Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata. Podczas budowania obrazów ROM są ściągane z jego serwera i wrzucane bezpośrednio do odpowiednich plików ROM.
I rzeczywiście, przy przejściu z 4.49 na 4.50 okazało się, że źle sprawdzają nr wersji, co najpierw zostało spaczowane przez nas, a potem też poprawione przez autora. Zapomniałem o tym, bo to jednak było chwilę temu. Poprawiona wersja będzie działała też na 4.49.
ozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować
No, raczej :) ARC masz wbudowany w SDX.
Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata
Jasne. To już nie problem, ogarnąłem. W sumie dobrze to wyszło, całkiem wygodny schemat. Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a ale to już zupełnie inny problem.
Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a
Loader IDE+ umie czytać pliki binarne z trzech formatów: DOS 2.0, MyDOS i SpartaDOS. Z tego ostatniego także ATR-y. Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.
Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.
I nie dziwię się :-)
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IDE Plus w nowej wersji.
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 50 zapytań