Gdzie mogę go znaleźć? Serwer krap.pl nie działa
ok - znalazłem sdx_450_1784275578.zip
rozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować?
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD, FujiNet, IDE2+
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa wersja DitherLab wraz z źródłami Teraz można eksportować obrazy do formatów .MIC, .GR8, .GR9 oraz G15.
TURGEN 9.4.5 Wydano nową wersję popularnego narzędzia TURGEN 9.4.5.
Altirra 4.50 test 17 Phaeron opublikował kolejną wersję testową emulatora 8-bitowego Atari.
RastaConverter 1.0 RC8 Nowa wersja konwertera grafiki dla 8-bitowego Atari.
Wyniki Silly Venture 2k26 SE Poznaj wyniki konkursów gdańskiego party oraz obejrzyj nagrania z oficjalnego streamu.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IDE Plus w nowej wersji.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie mogę go znaleźć? Serwer krap.pl nie działa
ok - znalazłem sdx_450_1784275578.zip
rozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować?
Toolbox dla 4.50 nie zawiera w ogóle drivera SIDE.SYS/SIDE3.SYS, chociaż changelog twierdzi (cyt.): "SIDE.SYS, SIDE3.SYS, COLLEEN.SYS: updated to make them work again."
Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata. Podczas budowania obrazów ROM są ściągane z jego serwera i wrzucane bezpośrednio do odpowiednich plików ROM.
I rzeczywiście, przy przejściu z 4.49 na 4.50 okazało się, że źle sprawdzają nr wersji, co najpierw zostało spaczowane przez nas, a potem też poprawione przez autora. Zapomniałem o tym, bo to jednak było chwilę temu. Poprawiona wersja będzie działała też na 4.49.
ozumiem, że drivery w .ARC musze wypakować
No, raczej :) ARC masz wbudowany w SDX.
Nie ma ich w Toolkicie, bo to są zasadniczo nie nasze programy, ale flashjazzcata
Jasne. To już nie problem, ogarnąłem. W sumie dobrze to wyszło, całkiem wygodny schemat. Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a ale to już zupełnie inny problem.
Wciąż bardzo ubolewam, że IDEplus nie umie uruchamiać softu bezpośrednio z FAT-a
Loader IDE+ umie czytać pliki binarne z trzech formatów: DOS 2.0, MyDOS i SpartaDOS. Z tego ostatniego także ATR-y. Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.
Szczerze mówiąc, ilekroć pomyślę o tym, żeby tam jeszcze dodać czwarty (FAT16), popadam w melancholię.
I nie dziwię się :-)
Wrzuciłby ktoś firmware wraz z SDX? Serwer krap.pl nie działa.
Tu się ściąga: https://sdx.atari8.info/index.php?show= ... ad_release
Super, dzięki, jeszcze BIOS do IDE potrzebny
Serwer krap.pl nie działa
a w formacie ROM do Altirry ?:)
Sflaszuj normalnie, a potem zrób File->Save firmware->Save IDE+ main flash
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IDE Plus w nowej wersji.
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 55 zapytań