1

Próba otwarcia dowolnej strony kończy się komunikatem:

Wystąpił błąd składni w zapytaniu do bazy danych. Ostatnie, nieudane zapytanie to:

(SQL query hidden)

wysłane przez funkcję "MediaWikiBagOStuff::_doquery". MySQL zgłosił błąd "145: Table './atariki/objectcache' is marked as crashed and should be repaired (localhost)".

2

Dzięki za info. Już działamy.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

takie coś widzę na Atariki

Wystąpił błąd składni w zapytaniu do bazy danych. Ostatnie, nieudane zapytanie to:

(SQL query hidden)

wysłane przez funkcję "MediaWikiBagOStuff::_doquery". MySQL zgłosił błąd "145: Table './atariki/objectcache' is marked as crashed and should be repaired (localhost)".

ATW800/2 / Atari V4sa / Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
SUB/AVGcart / FujiNet / DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

4

(Nie)widać dalej.

___
Press play on tape...

5

Panowie!
Dely,  napisał że już :działamy:.

Nie minęło pół roku, nie przystoi ponaglać.

6

Pół roku temu, to Dely antycypował. Teraz on działa w zastępstwie Atariki. ;-)

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

7 Ostatnio edytowany przez AS... (2022-05-03 00:48:16)

.

8

Czy  "sdx.atari8.info" także jest na tym serwerze  :(

9

Melduję, że Atariki działa!

___
Press play on tape...

10

"wyszlam na nieszpor... (zaraz wracam)"

cosik się mocno popsuło czy to konserwacja tylko?

tOri

Różne różności dla Atari i nie tylko - przydatne, bądź nie ale i tak warto zajrzeć...
https://reversing.pl Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboard
http://atari.myftp.org - backup address

11

Styl Krapa. Wnioskuję że konserwacja.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

12

Atariki leży już któryś tydzień... wielka szkoda :(

W związku z tym mam pytanie do administracji: czy zastanawialiście się nad robieniem np. raz w miesiącu archiwum Atariki w takiej formie, żeby każdy zainteresowany mógł sobie postawić lokalną kopię?

To jest już na tyle duży i wartościowy zbiór wiedzy, że moim zdaniem można go spokojnie traktować jako zasób krytyczny dla naszej małej społeczności. Dobrze byłoby mieć jakiś mirror albo chociaż możliwość uruchomienia sobie kopii lokalnie, kiedy główny serwis z jakiegoś powodu przestaje działać.

Atariki nie napisała jedna osoba. Przez lata masa ludzi wkładała tam swój czas, wiedzę i pracę. Szkoda, żeby cały ten zasób był uzależniony od jednego działającego serwera.

Teraz serwis jest niedostępny już od paru tygodni i, no cóż... trochę słabo to wygląda.

Pomyślcie proszę nad jakąś formą regularnego backupu dostępnego dla ludzi. Nawet zwykły miesięczny dump byłby już ogromnym krokiem naprzód.

Najlepiej chyba by było wystawic zrzut bazy danych. W MediaWiki jest chyba nawet do tego infrastruktura.

Atari: FireBee (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI) TT (520ST Pak030 Frak PuPla Panther) (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435) (1040STFM UltraSatan SM124) (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224) 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125) (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC) (Jaguar JagCD SkunkBoard GameCart) (Lynx II AgaCart GameCart) 2xPortfolio Hades