Tak mnie to zaczęło z czysto-teoretycznego punktu widzenia zastanawiać... Rybags odkrył tryb 480 linii, interlejsowany sprzętowo. Z kolei (za atariki: http://atariki.krap.pl/index.php/SHIMC) SHIMC nam daje przeplot rionowy, nie poziomy - co dale nam 640 pikseli w poziomie.
Czy w takim razie (oczywiście dla obrazków statycznych, przynajmniej na razie) byłoby możliwe wykonanie tryby RSHIMC (tag go sobie nazwałem, od Rybags-SHIMC), gdyż tam teoretycznie można by uzyskać 640x480 pikseli. Ze specyfikacji formatu SHIMC wnoszę, że 256 kolorów też nie byłoby wtedy wielkim problemem.
Czy mogą się na ten temat wypowiedzieć znawcy assemblera? Bo ze mnie jest laik, niestety...
Atari800MacX 6.1.0 Popularny emulator Atari na Maca otrzymuje wsparcie dla FujiNet/NetSIO oraz liczne poprawki błędów!
RastaConverterBeta19 Najnowsza wersja RastaConvertera wprowadza nowe funkcje odległości kolorów, w tym domyślne "rasta".
Test7800 0.7.1 Nowa wersja emulatora Test7800 w wersji 0.7.1 przynosi usprawnienia w obsłudze Drag and Drop oraz poprawki POKEY dla Stone Age.
Nadchodzi Rogul na Atari ST/STE Konwersja znakomitego Fantasy-Hack'n Slash-Roguelike Rogul z małego Atari na platformy ST/STE
Gearlynx z aktualizacją do 0.0.9 Wieloplatformowy emulator konsoli Atari Lynx, Gearlynx, doczekał się nowej wersji 0.0.9.