Podchwyciłem ten patent z zasilaniem od Amigowców:-) Tam widziałem kilka interfejsów IDE pod procesor i oni zwykle robią w tych interfejsach tak, że doprowadzają ścieżkę z +5V do pinu 20 złącza IDE, ale po drodze dają jeszcze jumper lutowalny, że jak się montuje taki interfejs, to można to +5V tam podlutować tym jumperem, lub zostawić odłączone. Może w jakichś przypadkach ma to znaczenie i jakieś urządzenia mają z tym problem dlatego tak jest, nie wiem.
W każdym razie jak byś robił jeszcze jakieś płytki IDE, to warto tam dociągnąć zawsze alternatywnie to zasilanie dla przejściówek, żeby od razu było dostępne.
Wee Ninja - pełna wersja gry wydana Platformówka Wee Ninja trafia na Atari XL/XE oraz 5200 w wersji finalnej z wieloma zmianami.
FLOP 69 Ukazał się 69. numer czeskiego magazynu FLOP, tworzonego nieprzerwanie od 1989 roku.
HDDRIVER 12.78 Nowa wersja wprowadza poprawki SCSI i lepszą obsługę partycji GPT dla Atari.
Altirra 4.50 test 7 Phaeron udostępnił siódmą wersję testową Altirra 4.50 z poprawkami dla napędów i optymalizacją AltirraOS.
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.