76 Ostatnio edytowany przez lemiel (2025-05-05 13:34:27)

Moja właśnie w paczkomacie nadawczym wylądowała.
Podawałem tylko kod nadania. To informacyjnie dla kolegów. Tylko nadawca ma więcej pracy bo musi klikać zamiast skanować. ;)

Dziękuję!

77

Dziś mam 6 goli za sobą... :)  No to fajrant, pilnujcie paczek!

78 Ostatnio edytowany przez Jacques (2025-05-06 08:17:36)

Dzięki! Dziś powinno być doręczenie u mnie :-)

79

Żona przyniosła z paczkomatu, dziękuję.

80

Uprzejmie doniosła :D

81

Jest i u mnie. Dziękuję za zorganizowaną akcję, @laborant!

https://zapodaj.net/images/9ce6f127b983f.jpg
https://zapodaj.net/images/98b58e9f2ff63.jpg

fb.com/MagiaOsmiuBitow | fb.com/RetroKlinikaSerwis | fb.com/RetroKlinika | soundkiller.bandcamp.com

82

Cieszę się, że dotarł. Jest coś nowego do rozgryzania :)

83

Ja również dostałem. Bardzo dziękuję laborantowi za sprawne ogarnięcie logistyczne.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

84

ja również dziękuję

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

85

Wczoraj odebrałem z paczkomatu, dziękuję :-)
Na razie sprawdziłem SIO i PBI - działa, Numena ładuje, pamięć rozszerza. No i OS podmienia, co jest rewelacyjną sprawą.

86

Ja używam od prawie 2 lat i wreszcie stockowe atarki sa w ruchu a ultimejty i inne mody leża odłogiem

.

87

A nie, flagowiec z Rapidusem, U1MB i VBXE odłogiem nie poleży i pozostaje no. 1 u mnie (tuż przed poprzednim flagowcem 1MB by Pasiu + VBXE)
SUBCart dla mnie to opcja "z doskoku", głównie z myślą o 600XL, zawierająca w sobie 1064 i wiele więcej.

88

No ja już sie wyleczyłem z VBXE i rapidusa,

.

89

Cart jest przepotężny. Jest wszystko, czego mógłbym potrzebować na co dzień (bez zmiany charakteru Atari dopałkami). Do 600 XL jeszcze znakomitszy, fakt :)

Robi to wszystko totalnie bez ingerencji. Nie trzeba lutownicy, wiercenia obudowy, itp. rzeźbiarstwa. W czasach ówczesnych spokojnie leżałby na półce z kompami w Wallmarcie czy Aldi jako "official approved and suggested".

"Kupujesz i od razu działasz"

90 Ostatnio edytowany przez Drakon (2025-05-07 09:26:48)

Zgadzam się. Do tej pory w każdym Atari jakie miałem, wrzucałem do środka U1MB i dokupowałem SIDE2/3. Tutaj jest wszystko (a nawet więcej) w jednym urządzeniu.
Może w weekend ogarnę partycje SDX. ;)

fb.com/MagiaOsmiuBitow | fb.com/RetroKlinikaSerwis | fb.com/RetroKlinika | soundkiller.bandcamp.com

91

Trzeba jeszcze potestować emulację POKEY-stereo i Covoxa :-)

92

Emulowany Pokey gra dobrze, Covoxa nie testowałem.

93

ciekawe czy Lotharek podziela Wasz entuzjazm

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

94

Brakuje tam jeszcze tylko wyjścia ale z vbxe/Zosii. Wtedy to był było to aby nie rozszerzać ;)

Avg, jest zajebisty do wgrywania, nawet overmirnd czy totaldase nie są mu straszne :)

p.s.2.
Ktoś weźmie się za akcję zrzutka #2 ?

95

Na razie sporo obejrzałem i wciąż różne ATR-y idą mi bez kabla SIO :)
AVFPlay też daje radę.

Był film "7 Życzeń" swego czasu i jego tytuł pasuje do zrzutki #1.
Ja bawiłem się w sumie nieźle, to była całkiem fajna robota przy realizacji tytułowych 7 życzeń.
Także nie ma się co czaić - II grupa do dzieła - będzie lajtowo, a ile radości :)

Ale teraz musi być jakaś następna "filmowa" ilość chętnych. Byle nie "Piątek 13"...

96

U mnie to będzie tylko aktualizacja, z avg na sub ;)

97

laborant napisał/a:

Ale teraz musi być jakaś następna "filmowa" ilość chętnych. Byle nie "Piątek 13"...

To może "300: Początek Imperium"? ;)

98

heheh ;)

No jeszcze wchodzi w grę "365 dni", ale to dłuuugo będą się zbierać. Zresztą miscretro ma chyba partie po 20sztuk, więc to zbyt ambitne tytuły.

99

"Alibaba i 40-tu rozbójników" to też więcej niż 20 sztuk ;-)

Ale "9-te wrota" już się mieszczą.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

100

9 wrota - tak :) To optymalny tytuł. Chyba zresztą jest już chętnych na #2 rundę właśnie coś koło tego.